Prośba o pomoc albo chociaż jakieś informacje

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • s.zdanowicz
    Classic
    • 2010
    • 5

Zamieszczone przez daneczek76
    Zamieszczone przez martinl
    Nie było takiego silnika. Pierwszym wspólnym dieslem jest 2.0 TDCI montowany w Fordach od bodajże 2007 roku.
    W latach kiedy Ford produkował 1.8 TDCI w grupie PSA były takie silniki:1.5D, 1.9, 1.9 TD, 2.1 TD, 2.0 HDi (90 i 110KM), 2.2 HDI.
    kolego był stworzony i oparty o konstrukcje 1.9 przy współpracy z PSA i to wystarczy.
    Nie, nie był. Masz jakieś źródło na poparcie tej tezy?
    Przecież 1.8 TDCI to common rail a 1.9 TD to klasyczna pompa...
    Silniki serii XUD w PSA to jedne z najbardziej udanych diesli w ogóle. Przebiegi po milion i więcej kilometrów nie są niczym szczególnym.
    STASZEK Z.
  • jaromir
    Drive
    • 2009
    • 42

Drogie koleżanki i drodzy koledzy. Otóż stała się rzecz straszna. :cry:
    W nocy (prawdopodobnie po godzinie 01:00) z piątku na sobotę (27-28.11.2009r.) w Gdańsku, dzielnica Niedźwiednik została skradziona Octavia Tour 1.9 TDI 101KM koloru beż cappuccino, 2008rok, Numery rejestracyjne GA... Znaki szczególne:
    - Przetarcie na lewym, przednim boczku drzwiowym w miejscu gdzie spoczywa łokieć;
    - Rysa na prawych, przednich drzwiach tuż pod lusterkiem; Rysa długości ok 10cm;
    - Rysa na tylnym zderzaku, na jego samym środku ok. 5cm;
    Jeżeli ktoś z szanownych forumowiczów zobaczy takowe porzucone auto, spalone, rozkompletowane albo całe na sprzedaż - teren całej Polski to bardzo proszę o kontakt na PW. Oczywiście dla wszystkich zainteresowanych mogę przesłać VIN.
    Od razu informuję, że nie jest to moje auto lecz mojego taty czyli po prostu rodzinne auto, dla którego zarówno ja jak i cała rodzina ma ogromny sentyment.
    Z góry dziękuję.
    PS. Jeżeli umieściłem temat nie w tym dziale to bardzo przepraszam i proszę o ewentualne przeniesienie go do odpowiedniego działu.
    Moja wisienka >>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24880

Komentarz

• rkb
      RS
      • 2008
      • 2152
      • Rapid Spaceback (NH1)
      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Wyrazy wspolczucia, mam nadzieje ze szkodnik był ubezpieczony ;/
      Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• jaromir
        Drive
        • 2009
        • 42

Oczywiście Octa była w pełni ubezpieczona jednak żadne ubezpieczenie nie zwróci straconych nerwów i nie odda autka. :|
        Moja wisienka >>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24880

Komentarz

• ufo
          L&K
          • 2008
          • 1475
          • Octavia III combi (5E5)
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez jaromir
          została skradziona Octavia Tour
          to skodzinki też kradną :? nie mają sentymentu złodziejaszki. zawsze myślałem, że audi, mercedes, bmw...to są marki dla złodziei. banda chamów i tyle :evil: mam nadzieje, że się jednak autko odnajdzie i oby całe :roll:

Komentarz

• Thundi
            L&K
            • 2005
            • 1157

Zamieszczone przez jaromir
            Numery rejestracyjne GA...
            Niepodawanie całości numerów na forum i innych miejscach ma utrudnić rozpoznanie auta przez osoby nieproszone (złodziei). Ale skoro auto już jest w ich rękach to proponował bym podać całość bo znacznie ułatwi to (jeśli auto ma jeszcze te tablice) rozpoznanie auta (bo jak bym widział podobne w czasie jazdy autem to sory ale za nic na świecie nie zauważę: przetarć czy rys a tablice tak)
            O ortografie dba FF.
            Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
            http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
            Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• JamesMarshall
              Drive
              • 2009
              • 74

Wczoraj schodze na dol pod blok a na mojej skodzince [2] rysa od kierunkowskazu z przodu az do wlewu paliwa... No K..MAC co sie w tym JE..NYM gdansku dzieje. Wandalowi zycze zeby zdechl w meczarniach. Poradzcie co zrobic z tym na zime na szybko.
              Pozdrawiam cierpiacych.
              [1] Octavia Kombi 1.9TDI, 2001, 81kW [110KM], AHF,
              [2] Octavia 1.9TDI, 2004, 81kW [110KM], ASV,

Komentarz

• suchy
                Rider
                • 2009
                • 682

Zamieszczone przez JamesMarshall
                Wczoraj schodze na dol pod blok a na mojej skodzince [2] rysa od kierunkowskazu z przodu az do wlewu paliwa... No K..MAC co sie w tym JE..NYM gdansku dzieje. Wandalowi zycze zeby zdechl w meczarniach. Poradzcie co zrobic z tym na zime na szybko.
                Pozdrawiam cierpiacych.
                Było, minęło:
                RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• ufo
                  L&K
                  • 2008
                  • 1475
                  • Octavia III combi (5E5)
                  • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

JamesMarshall, ja miałem 1.5 tygodnia leona i jakiś ciul zajechał mi całą maskę z przodu. walczyłem z nią 6 lat. powiem tak, jak nie doszło do blachy to można zimę przelatać. gorzej jak już widać blachę, rudy może wtargnąć, wtedy zostaje lakiernik lub "zrób to sam". w skodzie/salon widziałem gotowe lakiery, składające się z koloru+bezbarwny. tylko taka samoróbka zawsze będzie widoczna, chyba, że ładnie to wyciągniesz i wypolerujesz. :wink:

Komentarz

• JamesMarshall
                    Drive
                    • 2009
                    • 74

Dzieki koledzy.

Sorry jaromir ze pisze w twoim topicu. Krew mnie zalala jak przeczytalem o twoim nieszczesciu stad moja reakcja Ale daje ci gwarancje ze wiem co to znaczy stracic auto. U mnie najpierw pojechala Omega, potem Peugeot Partner a pol roku temu stary 18-sto letni Audik.

Komentarz

• Meta
                      Drive
                      • 2008
                      • 42

ufo, jak zapotrzebowanie w dziupli na części jest to wszystko kradną, nawet stare ruple! U Mnie w Lęborku w ciągu jednej nocy ukrali trzy B5 FL i co jest śmieszne + FIAT Panda. i to jest kupa śmiechu
                      " Być zwyciężonym i nie ulec, to zwycięstwo.
                      Zwyciężyć i usiąść na laurach to klęska... " - J. Piłsudski

Komentarz

• Octan
                        Rider
                        • 2006
                        • 653

Zamieszczone przez ufo
                        to skodzinki też kradną :? nie mają sentymentu złodziejaszki. zawsze myślałem, że audi, mercedes, bmw...to są marki dla złodziei. banda chamów i tyle :evil: mam nadzieje, że się jednak autko odnajdzie i oby całe
                        Niedawno czytałem statystyki kradzieży w rozbiciu na marki i Skoda plasuje się w pierwszej 10, jeśli mnie pamięć nie myli to zajmuje 7 pozycję.

Komentarz

• JamesMarshall
                          Drive
                          • 2009
                          • 74

Mhm... Czyli chcesz mnie zestresowac Octan ze mam byc przygotowany na to, ze odjedzie mi sprzed bloku czwarte a moze i piate auto Dzieki kolego Wymoszcze sobie posłanie na tylnej kanapie a w drugim pojezdzie zainstaluje mojego Bacę - psychotycznego Amstaffa znanego szerzej jako Killer z Karkonoszy. Wyrywa noge razem z nadnerczem i płucem.

Komentarz

• mlac
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 200
                            • Octavia I (1U2)
                            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez ufo
                            Niedawno czytałem statystyki kradzieży w rozbiciu na marki i Skoda plasuje się w pierwszej 10, jeśli mnie pamięć nie myli to zajmuje 7 pozycję.
                            Też czytałem te statystyki tylko że chyba nie brali w nich pod uwagę ile jest w ogóle aut danej marki.

No bo jeżeli jest np. 25tyś Octavi i ukradną np 55 w roku to chyba mało w porównaniu jeżeli passatów jest np. 10 tyś a ukradną 40. (LICZBY są przykładowe nie znam danych)

Znalazłem dane w "miedzyczasie"

Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
                            Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS

Komentarz

• malgosk
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 148

Zamieszczone przez Octan
                              Zamieszczone przez ufo
                              to skodzinki też kradną :? nie mają sentymentu złodziejaszki. zawsze myślałem, że audi, mercedes, bmw...to są marki dla złodziei. banda chamów i tyle :evil: mam nadzieje, że się jednak autko odnajdzie i oby całe
                              I to mnie męczyło przy wyborze marki i modelu samochodu. Octavia w 2008 była na 7 miejscu. Współczucia. Ale widzę, że w Gdańsku wciąż ta sama mafia działa. Mojemu bratu niedawno zakosili we Wrzeszczu Golfa.... II..... :-/ W sobotę parkowałem swoją nową Octavką na Hallera, pod oknami Brata i pół wieczoru nie mogłem usnąć...

Automatyka to klocki LEGO dla dużych chłopców

Komentarz

• Octan
                                Rider
                                • 2006
                                • 653

Złodzieji cieszy współwymienność części w grupie vw. Poza blachami ,praktycznie cała mechanika pasuje do golfa i toledo a i posiadacz passata też coś dla siebie znajdzie.

Komentarz

Pracuję...